Test viteza Orange mobil si fix

Test viteza Orange mobil si fix

Dacă vrei să testezi viteza internetului de la Orange, atât cel mobil cât și fix (fostul Telekom fix), poți alege testul de viteză oferit de serv.ro sau o poți face chiar aici: 
Important de știut: viteza afișată poate fi mai mică decât viteza abonamentului tău, din următoarele motive: 
  • încărcarea rețelei. Vitezele de download/upload din contract sunt cele maxime pe care le poate atinge conexiunea ta la internet 
  • traficul făcut de alte dispozitive sau aplicații. Ideal ar fi ca atunci când testezi viteza la internet să opreșți traficul făcut de alte dispozitive din rețeaua ta sau aplicațiile de pe dispozitivul tău care pot face trafic în același timp în care tu testezi viteza conexiunii. 
  • dacă testezi wi-fi conectat la propriul router nu vei putea atinge viteza pe care ți-o oferă o conexiune prin fir. Viteza este influențată de capabilitățile routerului, distanța față de router, obstacolele pe care le întâmpina semnalul de la router până la dispozitivul mobil, interferențele cu alte rețele, etc. 
  • dacă testezi viteza datelor mobile, această este influențată de tehnologia prin care este realizată conexiunea, puterea semnalului, distanța până la antena GSM, obstacolele în calea semnalului, etc.
În concluzie, nu te enerva pe furnizorul tău de internet. România se află printre primele țări din lume în ceea ce privește viteza la internet.

Foto credit: fariba gh / Unsplash
Categorie: