Number share Digi mobil, Orange, Telekom sau Vodafone


Serviciul 'Number Share' permite folosirea aceluiași număr de telefon pe diverse dispozitive compatibile prin intermediul unui SIM adițional. Acesta se bazează pe un număr principal, la care se poate adăuga un singur SIM suplimentar.


La ce folosește serviciul 'Number Share' sau partajarea numarului de telefon mobil

Este conceput pentru a fi folosit pe un telefon mobil, reprezentând numărul de telefon cu un abonament de voce mobilă, și pe alte dispozitive precum smartwatch-uri, smartphone-uri și tablete. 

Cum funcționează 'Number share'

Apelurile către numărul principal sunt direcționate către toate dispozitivele adiționale simultan, permitând utilizatorului să preia apelul de pe oricare dintre ele.

Recepția mesajelor text este limitată la numărul principal, cu excepția celor de la serviciul de urgență 113, în cazul în care utilizatorul este înscris la acest serviciu. În scopuri tehnice, fiecare SIM suplimentar este asociat cu un număr de suport, care nu poate iniția sau primi apeluri sau mesaje text.


Apelurile în rețea, la nivel național și internațional, precum și mesajele text și sesiunile de date de pe dispozitivele suplimentare, consumă din resursele abonamentului principal. După epuizarea acestor resurse, serviciile vor fi taxate conform tarifelor suplimentare ale abonamentului principal.


La efectuarea apelurilor sau trimiterea de mesaje text de pe dispozitivele suplimentare, destinatarul va vedea numărul principal. Mesajele SMS trimise de pe dispozitivele suplimentare nu sunt vizibile pe numărul principal.


Serviciul 'Number Share' nu este disponibil în roaming. Serviciile de comunicații electronice în roaming pot fi utilizate exclusiv cu numărul principal. De asemenea, dispozitivele suplimentare nu pot utiliza funcții suplimentare precum redirecționarea apelurilor, codurile scurte (*100#, *115# etc.) sau mesageria vocală.


Cine oferă serviciul de partajare număr mobil 'Number share'

În prezent, serviciul 'Number Share' nu este disponibil la Digi Mobil sau Telekom. Totuși, la Orange acesta este cunoscut sub denumirea 'Number Share', în timp ce la Vodafone este numit 'One Number'.


Accesul la serviciile de urgență se face conform termenilor contractului de abonament pentru numărul principal și în concordanță cu legislația în vigoare.


Categorie: