FRITZ!Box proiectat în Germania: Un Router Special

Fritz!Box proiectat în Germania: Mai Mult Decât Un Simplu Router

Dețin patru routere Fritz!Box achiziționate de-a lungul timpului din 2006 încoace. În continuare acest brand pune laolaltă un mix unic de funcționalități pe care nu l-am mai întânit la alte branduri. Seria de routere Fritz!Box, care nu numai că oferă performanțe remarcabile în ceea ce privește rețelele Gigabit, dar integrează și o gamă largă de funcții care transformă simpla conexiune într-o experiență de comunicare și conectivitate multifuncțională.


Performanță Gigabit și Versatilitate 

Una dintre caracteristicile de bază ale routerelor Fritz!Box este capacitatea lor de a oferi porturi Gigabit, ceea ce permite o viteză extrem de rapidă de transfer a datelor pe rețelele locale. Aceasta înseamnă că transferul de fișiere între dispozitivele conectate la rețeaua aceluiași router se realizează aproape instantaneu. NAS - network attached server cu funcție de oprire a HDD-ului atunci când nu este folosit. Această fiind o funcție pe care nu am întâlnit-o la alte routere ce oferă funcția NAS. Posibilitatea de setare acces pentru mai mulți utilizatori, protocol FTP sau SFTP. 

Suport pentru Diverse Tipuri de Conectivitate 

Un alt aspect impresionant al routerelor Fritz!Box este capacitatea lor de a oferi suport pentru modemuri de date 3G și 4G. Această funcționalitate este extrem de utilă în situațiile în care rețeaua principală de internet este indisponibilă sau când se dorește o conexiune de backup. Astfel, utilizatorii pot rămâne conectați la internet prin intermediul unei conexiuni mobile în caz de necesitate. 

Integrarea Telefoniei Fixe și a VoIP-ului 

O altă caracteristică distinctivă a routerelor Fritz!Box este capacitatea lor de a funcționa ca o centrală telefonică completă. Aceste dispozitive permit conectarea telefoanelor fixe și oferă suport pentru tehnologia VoIP (Voce peste IP), permițând utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice prin intermediul internetului, reducând costurile de comunicație. Spre exemplu terminalele DECT se pot conecta direct la centrala internă a acestor routere. 

Funcții Avansate de Comunicare și Notificare 

Un aspect remarcabil al routerelor Fritz!Box este gama lor variată de funcții de comunicare și notificare. De exemplu, acestea includ o căsuță vocală care poate înregistra mesaje și poate trimite apoi notificări prin email cu mesajul înregistrat în cazul unor evenimente sau mesaje vocale. Această caracteristică se dovedește extrem de utilă pentru gestionarea comunicațiilor într-un mod flexibil și modern. 


Bine de știut: sunt câteva modele de modemuri 3G/4G/LTE USB pe care acest router nu le suportă:

Huawei E3372-325 nu este suportat 
Modemul USB E3372-325 de la Huawei nu poate fi folosit cu portul USB al FRITZ!Box deoarece acest modem nu suportă toate comenzile AT comune și, prin urmare, nu poate fi controlat de FRITZ!Box. 

Vodafone K5006-Z nu este suportat
Modemul USB MF821 de la ZTE, comercializat sub numele de K5006-Z sau Vodafone Connect USB speed 6, nu poate fi utilizat cu portul USB al FRITZ!Box. Acesta suportă doar protocolul QMI proprietar (Interfața Qualcomm MSM) și nu protocolul PPP necesar de către FRITZ!Box. 

Samsung GT-B3740 nu este suportat 
Modemul USB GT-B3740 de la Samsung nu poate fi folosit cu portul USB al FRITZ!Box deoarece Samsung a proiectat acest dongle LTE pentru utilizarea cu interfețe specifice producătorului. Aceasta nu este o eroare din partea FRITZ!Box, ci se datorează motivelor tehnice ale dongle-ului Samsung.
Categorie: