Din 16 ianuarie 2024 Vodafone (UPC) elimină televiziunea analogică

Din 16 ianuarie 2024 Vodafone (UPC) elimina televiziunea analogica de pe cablu
Vodafone, mai exact divizia de servicii fixe, adică fostul UPC, și-a anunțat clienții de TV prin cablu că, începând cu 16 ianuarie 2024, elimină televiziunea analogică din transmisia prin cablu.


Acest lucru înseamnă că serviciile TV transmise de Vodafone prin cablu vor fi doar în format digital. 


Adică dacă ai TV cu receptor digital (DVB-C) este OK si te vei bucura în continuare de canalalele TV ca și până acum. Dacă nu ai TV cu tuner DVB-C va trebui să soliciți Vodafone un receptor DVB-C pentru acel TV. Neplăcut este că vei avea două telecomenzi, una a TV-ului, alta a receptorului. 

Bănuiesc că și-au făcut niște calcule cum că nu ar mai fi mulți clienți cu televizoare fără tuner digital de cablu, adică DVB-C, pe care să-i deranjeze cu această decizie și posibil să îi piardă. Competitorii lor direcți pe piața de servicii fixe, și anume televiziune prin cablu, Digi (RCS-RDS) și Orange România Communications (fostul Telekom) încă oferă televiziune analogică pe cablu. 

Este din ce în ce mai evident că Vodafone traversează o perioada de erodare a profitului, a se citi disperare, și face niște mișcări de business care astăzi par riscante. Vom vedea în viitor dacă acestea au fost câștigătoare sau păguboase pentru companie.
Categorie: