Istorie: Cosmote vs. Vodafone

Acest articol este mult mai personal decât altele de pe acest site. În regulile de SEO se spune că articolele trebuie să fie semnate, iar semnatarul să își dezvăluie autoritatea în domeniu. Nu o să merg acum până acolo, însă vă fac o mărturisire. În 2012 scriam: 

Am o cartelă prepaid care înainte a fost abonament de pe vremea când Cosmote era Cosmorom. După atâția ani, vechitura asta a început să dea rateuri. M-am dus să o schimb la un centru Cosmote. Da, se poate înlocui, dar numai dacă ai la tine cartea de identitate și suma de 8,95 Euro TVA inclus.

Adică, degeaba ești clientul lor de 1000 de ani, chiar dacă este problema lor (SIM-ul este proprietatea Cosmote), regulile sunt reguli: scoate banul, altfel nu ne interesează.

Vis-a-vis este un magazin Vodafone, unde o cartelă Vodafone pierdută a fost înlocuită gratuit!

Dacă mai punem la socoteală și reducerea perioadei de valabilitate la reîncărcarea cartelei preplătite Cosmote versus valabilitatea care se adaugă la Vodafone, devine clar că trebuie renunțat la Cosmote. Și asta se poate face foarte simplu și cu un SIM nou gratuit prin portare. 

Astăzi, ca să mă exprim pompos și să par erudit, vă aduc aminte acest citat:

“UN POPOR CARE NU-ȘI CUNOAȘTE TRECUTUL E CONDAMNAT SĂ-L REPETE.” (NICOLAE IORGA) PACEA DE LA BUCUREȘTI (1918) 

Asta ca să înțelegem de ce Telekom Mobile a ajuns să fie cumpărat de Digi, iar Vodafone este în continuare/încă Vodafone.