La Obârșia Lotrului avem acoperire mobila Orange și, mai nou, Digi

La Obârșia Lotrului avem acoperire mobila Orange și, mai nou, Digi
Obârșia Lotrului, punct turistic situat destul de izolat în munții Parângului Mare, la intersecția dintre Transalpina și drumul DN7A care face legătura între Petroșani și Valea Oltului. Până acum o luna de zile aici doar Orange oferea acoperire. De la finalul lui 2023 a apărut și o celulă Digi, deci acum, la început de 2024, există acoperire bună a rețelelor Orange și Digi

Și acum câteva opinii culese de la fața locului: 
  • ospătar la cabană: mie Vodafone nu îmi arată nicio liniuță. Nu am semnal deloc. (nota autorului: Verificat! La mine mai apare câte o liniuță de H+ dar nu se poate efectua nicio convorbire, ce să mai vorbim de net.) 
  • cabanier: noi avem Orange și merge foarte bine. De câteva luni au pus și Digi un releu însă se mai oprește semnalul, că ăștia nu au acumulatori la releu și când se ia curentul cade și semnalul. (nota autorului: Verificat! de câteva ori într-o zi semnalul full LTE a dispărut pentru până la 10 minute.) 

Însă și calitatea convorbirilor atât de voce cât și audio/video prin Whatsapp inițiate pe rețeaua Digi de aici este un pic ciudată: există un delay considerabil de parcă ai vorbi cu Honolulu în 1984. Cred că este vorba de ping-ul foarte mare: 667 la Digi, față de 29 la Orange.