Cod trimis prin SMS pentru acces la contul Digi

Din 2023, Digi a introdus o securitate sporită pentru acces în conturile utilizatorilor Digi. Acces pe baza de cod transmis prin SMS.

Din 2023, Digi a introdus o securitate sporită pentru acces în conturile utilizatorilor Digi. Atenție, e vorba doar de conturile utilizatorilor persoane fizice, nu și pentru persoane juridice. Acestea din urmă își pot accesa contul ca și mai înainte, pe bază de adresă de email și parolă. Probabil dacă plătesc mai mult, ar fi bine sa nu fie deranjați cu acces pe baza de cod transmis prin SMS. 

Metodă care este cam enervantă pentru că, spre deosebire de "2nd factor authentication" de la Google sau Facebook, în contul Digi e nevoie de SMS la fiecare autentificare, adică nu reține faptul că de pe un dispozitiv te-ai mai autentificat cu succes de curând. 

Însă există și cazuri când e de-a dreptul imposibilă această autentificare cu cod transmis prin SMS. 

Hai să va povestesc pățania mea: 

Am plecat în concediu în afară țării și am uitat să activez roamingul. Depășesc granița și rămân fără conexiune, cu excepția apelurilor de urgență, adică 112. 

OK, cam nasol fără net mobil în zilele noastre dar zic că puțin 'Detox' nu strică până ajung la hotel . 

La hotel exista Wi-Fi deci, teoretic. cea mai simplă metodă de activare a roamingului ar trebui să fie exact ceea ce am uitat să fac acasă: să intru în contul meu Digi și să-l activez. 

Ha, ha dar cum să intru dacă nu primesc SMS-ul cu codul pentru că ... nu am roaming activat. 

Noroc că la Digi funcționează apelurile Wi-Fi indiferent de IP, așa că am putut suna la call center. Am așteptat 10 minute pentru că toți operatorii erau ocupați iar apelul meu era important pentru ei, și am cerut verbal să mi se activeze roamingul. Zis și activat. Dar nu era mai simplu să-l fi activat singur online? 

Idei pentru Digi: în afară de SMS, autentificarea cu al doilea factor se mai poate face și în câteva alte moduri.
Categorie: